Transfernieuws

Update: Lacazette keert na vijf jaar officieel terug bij Olympique Lyon

Update: Lacazette keert na vijf jaar officieel terug bij Olympique Lyon

09-06-2022 08:57 Laatste update: 13:46
2

Alexander Lacazette wordt deze week nog officieel speler van Olympique Lyon. De aanvaller verliet Arsenal FC na vijf bewogen jaren in Londen en gaat onder Peter Bosz spelen. De Fransman wordt woensdag gekeurd en wordt naar verwachting op donderdag gepresenteerd door de club. 

Dat schrijft het Franse RMC Sport. Lacazette speelde tussen 2009 en 2017 al voor de club en maakte dusdanig indruk dat Arsenal de speler overnam. Destijds was er ruim 50 miljoen euro gemoeid bij de overstap. Volgens het medium is er donderdagochtend om negen uur een persmoment waarop de terugkeer van Lacazette wordt bekendgemaakt. De reden van het persmoment is door de club zelf niet opgegeven. 

Lacazette scoorde in zijn negen jaar bij Lyon 129 treffers in 275 wedstrijden. De Fransman kon dit seizoen bij Arsenal niet overtuigen en verloor zijn basisplek. De aanvaller maakte vier doelpunten in 30 wedstrijden voor The Gunners. De aanvaller won onder meer de Coupe de France met Les Gones. Bosz eindigde dit seizoen op een teleurstellende achtste plaats, maar hoopt met spelers als Lacazette, die transfervrij overkomt, het tij te keren en weer in de Franse top te belanden.

Update: Lacazette heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot 2025 aan Lyon verbindt. Bosz wilde de Franse spits in januari al terughalen, maar de deal klapte destijds. Ondanks dat de Fransen geen Europees voetbal spelen, is het nu dan toch zo ver.