Nieuws

'Nieuwe kans voor Zirkzee bij Bayern door Lewandowski en hoge transfersom'

'Nieuwe kans voor Zirkzee bij Bayern door Lewandowski en hoge transfersom'

07-06-2022 13:16
3

Het lijkt erop dat Joshua Zirkzee komend seizoen voor zijn kans mag gaan bij Bayern München. De Duitse grootmacht vraagt een te hoog bedrag voor de Nederlander en bovendien wil Robert Lewandowski vertrekken.

Volgens het Duitse Kicker is de kans klein dat Zirkzee komende zomer een definitieve transfer zal maken. Bayern vraagt tien miljoen euro voor de aanvoerder van Jong Oranje, die zelf graag bij Anderlecht zou willen blijven. De Belgen huurden Zirkzee afgelopen seizoen van Bayern, maar kunnen niet voldoen aan de vraagprijs.

Der Rekordmeister zou Zirkzee daarom een kans willen geven in de voorbereiding. Dat is ook vanwege de transferperikelen rondom Robert Lewandowski. De Poolse topspits aast op een vertrek bij de club uit Beieren.

Zirkzee scoorde afgelopen seizoen zestien keer voor Anderlecht. Recent was de aanvaller nog onduidelijk over zijn toekomst tegenover Het Laatste Nieuws. "Er is nog niet veel contact geweest met Bayern, maar ik weet wat ik wil. Die garantie op speeltijd wil ik het liefst wel hebben. Dat kan zeker bij Anderlecht zijn, maar net zo goed bij een andere club. Zelfs blijven bij Bayern is een optie. Ik wil gewoon vertrouwen krijgen en me thuis voelen bij een club en in een omgeving. Die combinatie zat bij Anderlecht in ieder geval goed."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!