Nieuws

Gullit is het eens: 'Benzema moet de Gouden Bal winnen, wie geef je hem anders?'

Gullit is het eens: 'Benzema moet de Gouden Bal winnen, wie geef je hem anders?'

04-06-2022 22:54

Ruud Gullit is van mening dat Karim Benzema de Gouden Bal moet winnen. De Franse spits steeg dit seizoen naar eenzame hoogte bij Real Madrid en won onder meer de Champions League. In de interland tegen Denemarken was het voor de spits opnieuw raak. 

Benzema verloor vrijdag met Frankrijk verrassend met 1-2 van Denemarken, maar de Fransman pikte zijn goaltje mee en deed dat op zeer fraaie wijze. "Geweldige goal", zegt Gullit over de openingstreffer. "Het gaat ook om de rust op het moment dat je zo'n kans krijgt. Het is zo heerlijk gespeeld, en dan met zijn binnenkantje. Dat is ook ervaring. Geweldige speler", meent Gullit. 

Volgens de oud-voetballer en analist is Benzema eigenlijk wel de gedoodverfde winnaar voor de Gouden Bal. "Die zal wel de Gouden Bal winnen. Heel grote kans. Courtois zat er ook al op te azen, maar die zegt toch: die keepers winnen toch nooit. Maar ja, Benzema... aan wie moet je hem nu geven?", besluit Gullit. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!