Nieuws

Arsenal bevestigt afscheid van doelpuntenmachine: 'Grote invloed op jonge spelers'

Arsenal bevestigt afscheid van doelpuntenmachine: 'Grote invloed op jonge spelers'

03-06-2022 14:07

Arsenal heeft bevestigd dat de wegen tussen hen en Alexandra Lacazette binnenkort zullen scheiden. Het aflopende contract van de Franse aanvaller wordt niet verlengd. Naar alle waarschijnlijkheid vervolgt hij zijn carrière bij zijn jeugdliefde, Olympique Lyon.

Sinds 2017 kwam Lacazette uit voor The Gunners. In 206 officiële optredens was de aanvaller goed voor 71 doelpunten. Dankzij het aantal goals vindt de rechtspoot zichzelf terug in de top-tien doelpuntenmakers aller tijden van Arsenal. "Laca is een fantastische speler voor ons geweest", reageert manager Mikel Arteta op de clubsite.

"Hij is een echte leider geweest op en naast het veld en heeft een belangrijke invloed gehad op onze jongere spelers", vervolgt de Spanjaard. Donderdag maakte L'Équipe al melding van de terugkeer van Lacazette bij de ploeg van trainer Peter Bosz. "Hij is echt belangrijk voor ons geweest", vult technisch directeur Edu Arteta aan. "Hij zal altijd deel uitmaken van de Arsenal-familie en we wensen hem het allerbeste voor de toekomst."