Nieuws

Schöne is absoluut niet slechter geworden vergeleken met tien jaar geleden

"Schöne is absoluut niet slechter geworden vergeleken met tien jaar geleden"

01-06-2022 16:06 Laatste update: 16:08

Lasse Schöne heeft dit seizoen bij NEC een ijzersterke indruk gemaakt op clubiconen Patrick Pothuizen en Jan Peters. Het tweetal stelt dat de 36-jarige Deen nog altijd van topniveau is.

"Schöne is absoluut niet slechter geworden vergeleken met tien jaar geleden", begint Pothuizen. Ook Peters is enthousiast over het spel van de aanvoerder. "Schöne heeft een groot aandeel gehad in de handhaving van NEC. Als hij een mindere wedstrijd speelde, dan stak hij nog met kop en schouders boven de rest uit. Het enige minpunt vind ik zijn vrije trappen. En ik denk dat als NEC volgend seizoen wat aanvallender gaat spelen, Schöne nog meer tot zijn recht komt."

Schöne is inmiddels al 36 jaar oud, maar gaat komend seizoen gewoon door bij NEC. Peters twijfelt niet of de oud-Ajacied nog wel door kan. "De sleet zit er zeker nog niet op bij Schöne. Hij is zo fit als een hoentje. Als je als voetballiefhebber naar NEC gaat en je kent de spelers nog niet, dan wijs je binnen tien minuten al naar Schöne. Over tien jaar kan hij bij wijze van spreken nog steeds makkelijk mee. Hij is pure klasse."