Nieuws

'Openda mag zich gaan bewijzen bij Brugge: nieuwe trainer gelooft in spits'

'Openda mag zich gaan bewijzen bij Brugge: nieuwe trainer gelooft in spits'

31-05-2022 21:42 Laatste update: 21:59

Loïs Openda speelde dit seizoen de pannen bij het dak in Arnhem en werd beloond met een plek in het nationale elftal van België. De spits wordt in verband gebracht met PSV, maar lijkt van werkgever Club Brugge ook de kans te krijgen zich in de basis te spelen in België. 

Openda kwam onder Philippe Clement niet aan veel speeltijd toe en werd daarom aan Vitesse verhuurd. Inmiddels heeft de spits zich in de kijker gespeeld na een sterk seizoen in de Eredivisie. De nieuwe trainer van Club Brugge, Carl Hoefkens, werkte al eerder met Openda en is gecharmeerd van de Belg. Hoefkens volgt Alfred Schreuder op, die onlangs bekendmaakte volgend seizoen bij Ajax an het roer te staan als hoofdtrainer. 

De Belgische spits was aanwezig bij een persconferentie van de Rode Duivels, die vrijdag tegenover Oranje staan. "Ik ken de coach al even en we hadden een goed contact. Hij wil met mij werken", liet Openda weten tijdens het persmoment. "k weet nog niet hoe mijn toekomst er uitziet", voegde de spits daar aan toe. Onder mer PSV, Olympique Marseille en AZ zouden graag de spits in huis willen halen. Openda ligt tot medio 2024 vast bij Club Brugge.