Nieuws

Bayern neemt afscheid van Frans international: 'Hij heeft geschiedenis geschreven'

Bayern neemt afscheid van Frans international: 'Hij heeft geschiedenis geschreven'

30-05-2022 14:08
1

De periode van Corentin Tolisso bij Bayern München is ten einde gekomen. De Fransman werd in zijn vijfjarige periode bij Der Rekordmeister veelvuldig geplaagd door blessures en verlaat de landskampioen transfervrij.

Nadat hij in 2017 overkwam van Olympique Lyon wist de 27-jarige spelverdeler nooit uit te groeien tot onbetwiste waarde. "Corentin Tolisso maakte vijf jaar deel uit van ons team, dat onder meer geschiedenis schreef met het seizoen met zes titels 2020", reageert directeur Olivier Kahn op de officiële website op het vertrek van de international. "We danken hem voor zijn prestaties en inzet en wensen hem het allerbeste voor de toekomst."

In totaal kwam de rechtspoot tot 118 officiële duels namens Bayern, waarin hij 21 keer trefzeker was. "We willen Corentin Tolisso bedanken voor vijf succesvolle jaren samen", vult sportdirecteur Hasan Salihamidzic Kahn aan. "Zelfs in moeilijke fases liet hij zich nooit uit het veld slaan en gaf hij altijd alles voor Bayern. We wensen hem veel succes op zijn verdere pad."

Het is nog niet duidelijk waar de toekomst van Tolisso ligt.