Mexico verliest met Álvarez en Giménez in de basis van Qatar in de Gold Cup

03-07-2023 08:40 Laatste update: 08:43

In de nacht van zondag op maandag heeft Mexico zijn laatste groepswedstrijd in de Gold Cup verloren van Qatar (0-1). Met Santiago Giménez en Edson Álvarez in de basis wist het land uit het Midden-Oosten aan het langste eind te trekken, waardoor de kwartfinales een feit zijn.

Voorafgaand aan het duel was al duidelijk dat Mexico de kwartfinales op zeker heeft behaald. De Mexicanen wonnen hun eerste twee duels van Honduras (4-0) en Haïti (1-3). Dat gold niet voor Qatar, dat met 2-1 verloor van Haïti en met 1-1 gelijkspeelde tegen Honduras. De druk zat er dus een stuk meer op voor het olieland.

Mexico zette Qatar vanaf minuut één onder druk, maar er werd tegen de verhouding in gescoord. Na 27 minuten voetballen was het Hazem Ahmed Sheheta die de Qatarezen liet juichen. Mexico kreeg daarna kans op kans, maar met Giménez in de punt kwamen er geen doelpunten meer tot stand.

Ondanks het verlies is Mexico door als groepswinnaar en Qatar als nummer twee. De andere twee landen die al verzekerd zijn van de knock-out fase zijn de Verenigde Staten en Jamaica, die beide met respectievelijk 6-0 en 5-0 van Trinidad en Tobago en Saint Kitts en Nevis wonnen.