Slot ziet 'goede' Toornstra scoren: 'We hadden Jens zo graag willen houden'

08-01-2023 20:36

Jens Toornstra scoorde zondagmiddag voor FC Utrecht tegen Feyenoord waarmee hij zijn oude club pijnigde. De middenvelder vertrok afgelopen zomer, iets wat trainer Arne Slot tot op de dag van vandaag nog betreurt.

Na drie minuten was het al raak voor Utrecht. Na een goede teamaanval was Toornstra na een mooi hakje van Bas Dost het eindstation. De aanvallende middenvelder deed wat hij al veel vaker deed in zijn carrière: genadeloos afwerken.

"Op dat moment baal je vooral dat wij aanleiding geven tot de tegengoal, maar na de wedstrijd denk je wel van: we hadden Jens zo graag willen houden", begon Slot op de persconferentie toen hem werd gevraagd naar zijn gedachten bij het doelpunt van de voormalig speler van de Rotterdammers. "Hij wilde alleen zo graag zelf aan spelen toekomen en hebben ons daarom zeer chique opgesteld. Wij konden hem nog goed gebruiken, maar dat wisten we toen we ervoor kozen om Jens te laten gaan."

Na de wedstrijd sprak Slot nog even met zijn voormalig nummer 28. "Ik heb hem gefeliciteerd en zei: je hebt wel het verkeerde shirtje aan, maar dat heb ik hem al vaker gezegd", grapte de trainer, die een goede Toornstra ziet bij Utrecht. "Hij is hier gaan spelen en los van die goal vond ik ook dat hij goed speelde. Juist daarom is het jammer dat hij bij ons weg wilde omdat we absoluut wilde dat hij bij ons zou blijven", besloot hij.