Van Nistelrooij: 'Benzinetank van veel jongens was leeg na de eerste helft'

28-10-2022 10:33 Laatste update: 11:01
1

Ruud van Nistelrooij was na afloop van het Europa League-duel met Arsenal (2-0 winst) lovend over zijn ploeg. De PSV-trainer erkent dat de Eindhovenaren het erg lastig hadden met The Gunners in de eerste helft en is tegelijkertijd verrast door de prestatie van zijn ploeg in de tweede helft.

Dankzij de 2-0 overwinning is PSV zeker van overwintering in de Europa League. Voor rust zag de ploeg van de oud-spits twee doelpunten worden afgekeurd door de VAR wegens buitenspel, maar had PSV het lastig met de koploper van de Premier League. "De eerste helft was het niet eenvoudig", analyseert Van Nistelrooij. "Ik zag de energietank van heel veel jongens zakken in hun benzine. We moesten zoveel achter de bal aan om Arsenal van de bal te krijgen."

Van Nistelrooij zag zijn ploeg sterk reageren na de theepauze. "Dat ging gelukkig anders in de tweede helft. We konden beter druk krijgen en konden we aan de bal daardoor veel gevaarlijker zijn. Aan de bal hebben we weinig weggegeven en veruit de meeste kansen gecreëerd. De tweede helft heeft het team mij zeer zeker verbaasd", besluit de trainer lovend.