Zien: Ten Hag loopt weg bij persconferentie na kritische vraag over eindklassering

13 april - 22:20

Erik ten Hag is zaterdagavond weggelopen op de persconferentie van Manchester United na het 2-2 gelijkspel tegen Bournemouth. Op een vraag over de mogelijk slechtste eindpositie van United in de Premier League ooit, reageerde hij niet en koos ervoor de zaal te verlaten.

De coach van United stond bijna klaar om de perszaal te verlaten toen de laatste vraag werd gesteld over een historisch lage eindklassering voor de club. Ten Hag liet duidelijk weten daar niet op te willen reageren, en verliet het podium terwijl de vraag nog werd gesteld.

Ondanks dat moment had Ten Hag gedurende de persconferentie realistische antwoorden gegeven over de prestaties van zijn team. Hij erkende dat het spel van United niet voldoende was om bij de top vier te eindigen dit seizoen en dus ook niet de groepsfase van de Champions League te halen. "Als je niet in de laatste fase bij de top vier kunt komen, verdien je het ook niet", gaf hij toe. Hij benadrukte ook het belang van beter spel, vooral in het bal bezit en creëren van doelpunten.