Frank de Boer over mogelijke terugkeer: 'Als Ajax belt, zal ik luisteren'

11 april - 18:07

Frank de Boer laat weten diep geraakt te zijn door de huidige crisis bij Ajax. Indien de club uit Amsterdam contact met hem opneemt, staat hij open voor een gesprek. Dit deelde De Boer mee in een gesprek met VoetbalPrimeur.

"Ajax heeft nog geen contact opgenomen," zegt De Boer, die van 2010 tot 2016 een succesvolle periode kende als hoofdcoach in de Johan Cruijff ArenA. "Het is niet zo dat ik per se de leiding bij Ajax wil overnemen. Ik geniet van mijn huidige werkzaamheden. Mocht er een aanbod komen, sta ik open om te luisteren. We zullen dan zien wat zij voorstellen en wat mijn eigen wensen zijn."

Verder uit De Boer zijn zorgen over de huidige leiding binnen Ajax en wie de verantwoordelijkheid neemt voor het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer. "Er heerst momenteel chaos in het bestuur," voegt de voormalige verdediger toe. "Dat is algemeen bekend. We hadden gehoopt op verbetering met Alex Kroes, maar hij is momenteel geschorst en wellicht wordt dat definitief. Het spel op het veld is al niet om over naar huis te schrijven, maar de situatie buiten het veld is mogelijk nog slechter. We voelen allemaal een connectie met Ajax. Het doet hoe dan ook zeer."

De Boer stond tussen december 2010 en juni 2016 aan het roer van Ajax. In 263 wedstrijd wonnen de Amsterdammers maar liefst 158 wedstrijden en speelde het 47 keer gelijk. Onder De Boer kroonde Ajax zich vier keer op rij tot landskampioen en won het in 2013 ook nog eens de Johan Cruijff Schaal. In het buitenland ging het de oefenmeester minder goed af.  Zo moest De Boer na veertien wedstrijden vertrekken bij Inter, stond hij slechts vijf wedstrijden aan het roer bij Crystal Palace en moest hij ook bij Atlanta vertrekken. Tussen 2020 en 2021 was De Boer bondscoach van Nederland, maar moest na een tegenvallend EK ook vertrekken. Afgelopen zomer werd hij nog aangesteld door Al-Jazira, maar moest na veertien wedstrijden vertrekken.