Dallinga over afwezigheid bij Oranje: 'Voelde wel als een duidelijk signaal'

26 maart - 14:17

Thijs Dallinga denkt dat hij weinig kans maakt om komende zomer met het Nederlands elftal naar het EK te gaan. De spits van Toulouse vindt het ‘een duidelijk signaal’ dat hij na de blessure van Brian Brobbey niet door bondscoach Ronald Koeman werd opgeroepen om hem te vervangen.

"Ik zat er de vorige keer bij en natuurlijk wil je er dan weer bij zitten. Dus je gaat er niet vanuit, maar je hebt wel het idee dat je wat meer in beeld bent", vertelt Dallinga in het ESPN-programma Fresia & Milan Parkeren de Bus. "Maar goed, ik zat natuurlijk ook niet bij de voorselectie, dus dat was voor mij wel een duidelijk signaal. Met name richting deze interlandperiode, het EK en dat ik niet opgeroepen werd toen Brobbey uitviel. Dat voelde voor mij wel als een duidelijk signaal."

Tijdens de vorige interlandperiode maakte Dallinga zijn debuut in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Sinds hij in 2022 de transfer van Excelsior naar Toulouse maakte, scoorde hij 33 keer in 78 officiële wedstrijden voor de Fransen. Ook in de Europa League liet hij zich gelden, onder meer met een goal tegen Liverpool.