Gaaei stelt zich kwetsbaar op bij Ajax: 'Moet gewoon mijn vertrouwen terugvinden'

19 maart - 19:58

Anton Gaaei heeft zich kwetsbaar opgesteld in gesprek met de clubkanalen van Ajax. De rechtsback heeft een moeilijke tijd achter de rug en hoopt snel zijn vertrouwen terug te vinden.

Het verhaal van Gaaei is bekend. De Deen kwam afgelopen zomer voor een bedrag van 4,5 miljoen euro over van Viborg FF, maar het is nog geen grote match gebleken met Ajax. Tot twee keer toe, in de duels van Ajax met Feyenoord en AZ, werd de rechtsback al voor het rustsignaal naar de kant gehaald. Dat raakte hem zichtbaar. Ook verwijderde hij al zijn Instagram-berichten die gerelateerd waren aan de club uit Amsterdam, vanwege de reacties die door volgers werden geplaatst.

Toch is er ook voor Gaaei licht aan het eind van de tunnel, want afgelopen zondag mocht hij nog starten tegen Sparta. "Ik ben blij dat de mensen om me heen en van de club me steun bieden en met me praten", begint de 21-jarige verdediger in een video van Ajax. "Zoals ik al eerder zei: ik moet mijn vertrouwen weer terug zien te vinden. Dan weet ik zeker dat ik weer de oude zal worden."

De oude Gaaei kennen we alleen van zijn periode in Denemarken. Als rechtsback gaf hij vorig seizoen zes assists en kwam hij één keer tot scoren voor Viborg.