Bosz reageert op definitieve selectie Oranje: 'Hij is Nederlands elftal-waardig'

15 maart - 14:45

Peter Bosz heeft vrijdagmiddag gereageerd op de definitieve selectie van Oranje. Vanuit zijn PSV-selectie zijn Jerdy Schouten en Joey Veerman opgeroepen voor de interlands met Schotland en Duitsland, maar de oefenmeester vindt dat ook Jordan Teze prima in Oranje had kunnen spelen.

Bosz had een oproep van Teze niet gek gevonden, maar zo ver kwam het niet. "Als je afgaat op de wedstrijd die hij tegen Dortmund heeft gespeeld misschien wel. Ik vond hem daar écht heel goed spelen", aldus Bosz op de persconferentie van de Eindhovenaren. "En dat is gelukkig ook de Jordan die ik in de eerste seizoenshelft gezien heb en de Jordan die de laatste weken weer opstaat. Ik vond hem na de winterstop een mindere fase hebben, maar zoals hij nu weer tegen Dortmund speelde, vind ik hem Nederlands elftal-waardig."

Daarentegen plaatst Bosz ook een kanttekening. "Maar ik heb niet het overzicht wat de bondscoach wel heeft, die weet precies welke spelers… En hoe hij wil gaan spelen, dat weet ik ook niet."

PSV speelt komende zondag om 20.00 uur thuis tegen FC Twente. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van die wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.