PSV 'zit in het hart' bij Dortmund-ster Malen: 'Of ik nu wel zal juichen?'

12 maart - 14:40

Donyell Malen is wederom niet van plan om te gaan juichen, mocht hij woensdagavond met Borussia Dortmund scoren tegen PSV. De Nederlandse aanvaller van de Duitsers begon zijn carrière een aantal jaren geleden in Eindhoven en maakte vanuit daar een toptransfer naar de Bundesliga.

Malen vindt het mooi om te zien dat PSV het dit seizoen zo goed doet. "Dat vind ik gewoon leuk", zei hij dinsdagmiddag op de persconferentie. "Voor mezelf, ja, ik kwam er natuurlijk toen in achttien was. Ik heb er heel veel stappen mogen maken en heb een heel warm en fijn gevoel bij PSV. De uitwedstrijd was voor mij ook heel speciaal omdat ik veel gezichten zie die ik al heel lang niet heb gezien. Dus PSV zit wel in mijn hart, ja."

Malen was uitgerekend de man die tijdens de 1-1 in het Philips Stadion voor de Duitse treffer tekende. Toen juichte hij niet. Hoe zal dat woensdag zijn, als de beslissing valt? "Ik ken iedereen heel goed en je wil natuurlijk voor de club waar je nu speelt het beste en dat is dat wij winnen, maar ik weet ook hoe speciaal deze Champions League-ronde voor hen is. Dus waarschijnlijk zal ik niet juichen, nee."

Borussia Dortmund – PSV begint woensdagavond om 21.00 uur in het Signal Iduna Park. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.