Bijna de nationale held: Jahanbakhsh schiet in de blessuretijd op de paal bij Iran

7 februari - 19:03 Laatste update: 19:21

Alireza Jahanbakhsh is met zijn land uitgeschakeld in de halve finale van de Azië Cup. Het had echter weinig gescheeld of de Feyenoorder was de absolute held geworden voor zijn land. In de laatste minuut kreeg de aanvaller bij een 3-2 achterstand een grote kans, maar hij schoot op de paal.

Iran en Qatar maakten er in de halve finale een spektakelstuk van. Jahanbakhsh mocht in de tweede helft aanleggen voor een strafschop en bracht daarmee zijn ploeg weer op gelijke hoogte. In de slotfase was het echter het gastland wat toesloeg. Door een doelpunt van Almoez Ali wist Qatar te winnen en daarmee plaatste het gastland zich voor de finale.