Nieuws

Openda houdt kaken op elkaar: 'Weet nog niet waar, maar PSV zou mooi kunnen zijn'

Openda houdt kaken op elkaar: 'Weet nog niet waar, maar PSV zou mooi kunnen zijn'

27-05-2022 07:37 Laatste update: 07:38
3

De kans is aanwezig dat Loïs Openda nog niet is uitgevoetbald in de Eredivisie. De Belg zit aan het einde van zijn huurcontract bij Vitesse, maar sluit niet uit dat hij terugkeert op de Nederlandse velden en kijkt onder meer naar PSV. 

Openda kwam in 2020 bij Vitesse en ontpopte zich tot een belangrijke schakel voor trainer Thomas Letsch. De spits maakte donderdag in de slotfase de winnende treffer in het play-off duel tegen AZ en kreeg van Letsch een publiekswissel. "Om na twee seizoenen op zo'n manier van het veld te gaan is heel bijzonder", bedankt Openda zijn trainer tegenover De Telegraaf. "Dat zal ik nooit vergeten."

Waar de Belg zijn carrière voortzet, is nog onbekend. De goaltjesdief ligt in ieder geval tot 2024 vast bij Club Brugge. "Ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt. PSV zou mooi kunnen zijn. Het is een goede club, met veel geschiedenis en veel goede spelers. Maar mijn toekomst zou ook bij Club Brugge kunnen liggen. Het gaat erom wat het beste voor mijn carrière is", antwoordt Openda. 

De spits kan Vitesse zondag naar Europees voetbal helpen als de uitwedstrijd tegen AZ met een overwinning of een gelijkspel wordt afgesloten. "Het is een heel belangrijke wedstrijd", meent Openda.  "Het is de laatste kans om Vitesse te helpen zich voor Europees voetbal te kwalificeren. Ik zal er alles aan doen om dat te bereiken. Ik wil ze graag een mooi afscheidscadeau geven, want wat zij voor mij hebben gedaan, was geweldig", besluit de spits.