Nieuws

Club Brugge heeft opvolger Schreuder gevonden: 'Een man van het huis'

Club Brugge heeft opvolger Schreuder gevonden: 'Een man van het huis'

25-05-2022 21:28

Carl Hoefkens wordt de nieuwe trainer van Club Brugge. De 43-jarige oefenmeester promoveert van zijn rol als assistent naar hoofdcoach en volgt hiermee de naar Ajax vertrokken Alfred Schreuder op.

De voormalig aanvoerder van Club Brugge is blij dat hij eindverantwoordelijk wordt bij de Belgische topclub. "Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe rol. Ik denk dat ik niet lieg als ik mezelf een man van het huis mag noemen", laat Hoefkens weten op de clubwebsite.

"Net zoals ik als speler, talent coach en assistent het onderste uit de kan wou halen wil ik ook als trainer mij volledig geven om bij te dragen aan de verdere uitbouw en successen van Club Brugge. Samen met de bestaande staf en nieuwe gezichten voelen we ons gewapend om deze uitdaging aan te gaan", besluit hij.

Algemeen directeur Vincent Mannaert is ook erg blij met de aanstelling van de nieuwe hoofdcoach. "Carl Hoefkens is wat ons betreft de juiste man op het juiste moment. Carl kent de Club als geen ander en hij heeft ervaring met het werken binnen onze structuur. Hij is een gepassioneerde winnaar die bewezen heeft spelers, en niet enkel jonge, beter te maken."