Nieuws

'Van Bommel kiest één assistent bij Antwerp FC, twee uit de koker van Overmars'

'Van Bommel kiest één assistent bij Antwerp FC, twee uit de koker van Overmars'

23-05-2022 14:37 Laatste update: 14:51

Royal Antwerp FC ontsloeg maandag trainer Brian Priske. Mark van Bommel lijkt de opvolger te worden bij The Great Old. In het kielzog van de Nederlandse oefenmeester komen nog eens drie (!) landgenoten naar de ploeg waar Marc Overmars de technisch directeur is.

Het nieuws wordt gebracht door de Gazet van Antwerpen. Volgens de ochtendkrant staat Jürgen Dirx op de nominatie om eveneens naar de Vlaamse havenstad te trekken. Eerder was hij al de rechterhand van Van Bommel bij PSV. Op voorspraak van de nog aan te stellen nieuwe hoofdtrainer zou hij naar Antwerp moeten komen.

John Stegeman is de andere beoogd assistent-trainer van Van Bommel bij de ambitieuze Belgische ploeg, die afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Jupiler Pro League. Volgens de GVA komt zowel de oud-trainer van onder meer PEC Zwolle en Heracles Almelo als Andries Ulderink uit 'de koker' van Overmars.

Ulderink en Overmars kennen elkaar al langer. In de tijd dat de voormalig Ajax-directeur voetbalzaken als technisch directeur actief was bij Go Ahead Eagles stond de onlangs bij FC Twente opgestapte assistent daar als hoofdtrainer aan het roer. Stegeman was op zijn beurt ook in het verleden werkzaam bij Kowet.