Nieuws

Overmars ontslaat Antwerp-trainer, Van Bommel-aanstelling lijkt kwestie van tijd

Overmars ontslaat Antwerp-trainer, Van Bommel-aanstelling lijkt kwestie van tijd

23-05-2022 12:44 Laatste update: 12:47

Royal Antwerp FC heeft besloten hoofdtrainer Brian Priske te onstlaan. De 45-jarige oefenmeester had er slechts één seizoen opzitten bij The Great Old. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Mark van Bommel de opvolger bij de club waar Marc Overmars verantwoordelijk is voor het technisch beleid. 

Via de officiële kanalen maakt Antwerp het besluit wereldkundig. 'R. Antwerp F.C. heeft vandaag (maandag, red.) beslist om niet langer door te gaan met Brian Priske (45) als hoofdcoach', schrijft de club op de eigen site. Zijn assistent-trainers Anders Nielsen en Peder Hansen (keeperstrainer) zijn eveneens de wacht aangezegd. 'Antwerp F.C. bedankt Brian, Anders en Peder voor hun inzet voor de club en wenst hen verder alle succes toe'. 

Opmerkelijk is dat in het summiere afscheidsbericht met geen woord wordt gerept over het afscheid van Priske bij de club die de Belgische top wil uitdagen. Het gonst de afgelopen weken van de geruchten over een mogelijke aanstelling van Van Bommel bij de nummer vier van België. Die lijkt er op korte termijn van te gaan komen. De Nederlander tekent voor twee jaar en Andries Ulderink is zijn beoogd assistent.