Nieuws

Sneijder moest lachen om uitspraken van Mourinho: 'Het is een psychologisch spel'

Sneijder moest lachen om uitspraken van Mourinho: 'Het is een psychologisch spel'

23-05-2022 11:56 Laatste update: 10:30

José Mourinho klaagde recentelijk dat AS Roma een kortere voorbereidingstijd heeft voor de Conference League-finale dan Feyenoord. Wesley Sneijder moest lachen om de uitspraken van zijn oude trainer.

Sneijder en Mourinho werkte samen bij Internazionale en boekten grote successen. "Ik moest eerlijk gezegd wel lachen toen ik las dat Mourinho het oneerlijk vond dat Feyenoord een week langer voorbereidingstijd heeft voor de finale in Tirana, omdat AS Roma nog een competitiewedstrijd speelt", vertelt Sneijder aan De Telegraaf. "In 2017 was hij namelijk boos dat Ajax twaalf dagen kon toeleven naar de wedstrijd tegen Manchester United en hij zijn ploeg maar drie dagen kon prepareren. Het is een psychologisch spel. Hij maakt zijn spelers duidelijk hoe oneerlijk het allemaal is en dat zij dat 'onrecht' kunnen afstraffen."

Sneijder omschrijft Mourinho als 'vriend voor het leven'. "Voor zijn spelers is hij een vaderfiguur, een warme man, die precies weet wanneer de verjaardagen van de vrouwen en kinderen zijn of ziet als er privé iets aan de hand is. Je ziet het wel vaker bij topcoaches. Ze zetten naar de buitenwereld een masker op, maar laten in de groep hun ware gezicht zien."