Wedstrijdverslag

Salernitana mist late strafschop en 'verliest' twee punten in degradatiestrijd

Salernitana mist late strafschop en 'verliest' twee punten in degradatiestrijd

14-05-2022 16:53 Laatste update: 16:54

Het duel tussen FC Empoli en Salernitana Calcio heeft zaterdagmiddag geen winnaar opgeleverd. De nummer zeventien van de Serie A ging op bezoek bij de nummer veertien en had een gouden mogelijkheid om een grote stap naar lijfsbehoud te zetten. Salernitana miste echter een strafschop in de slotfase en bleef op 1-1 steken. 

Het blijft razend spannend in de Serie A: AC Milan en Internazionale strijden nog altijd om de landstitel en onderin is het verschil ook minimaal. Salernitana stond voor aanvang van het duel één punt boven de degradatiestreep en kon met een overwinning ontzettend goede zaken doen om volgend seizoen nog actief te blijven op het hoogste niveau. 

Het was echter de thuisploeg, Empoli, dat na een halfuur toesloeg. Patrick Cutrone zorgde voor de openingstreffer. Salernitana knokte zich echter terug in de wedstrijd en maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker op naam van Federico Bonazzoli. Vlak voor tijd mochten de bezoekers zelfs aanleggen voor een strafschop en hadden daarmee een uitgelezen kans om de drie punten te pakken. Diego Perotti miste echter de strafschop, waardoor Salernitana twee punten verspeelt in de strijd tegen degradatie. 

Door het gelijke spel staat Salernitana twee punten boven de degradatiestreep, maar hebben de nummers achttien tot en met twintig een wedstrijd minder gespeeld. Empoli staat negen punten boven de streep en is sowieso al veilig. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!