Nieuws

Spierings over promotie naar Ligue 1: 'We hebben het er stevig van genomen'

Spierings over promotie naar Ligue 1: 'We hebben het er stevig van genomen'

12-05-2022 17:19

Stijn Spierings en Branco van der Boomen zijn met Toulouse FC gepromoveerd naar de Ligue 1. De Nederlanders schitteren in Frankrijk en beleefden een geweldig promotiefeest.

Toulouse verloor vorige week maandag op bezoek bij Rodez, waardoor Spierings en Van der Boomen het kampioenschap in de Ligue 2 nog even moesten uitstellen. Eerstgenoemde zit daar niet echt mee. "Wat wil je, daarvoor hadden we het promotiefeest al goed gevierd. Tot laat de stad in, we hebben het er stevig van genomen zullen we maar zeggen", vertelt de voormalig speler van onder meer AZ, RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam in gesprek met Voetbal International.

"Mentaal merk je ook gewoon dat het klaar is dan, de spanning is weg, er is wat van iedereen afgevallen. Dat zie je wel vaker bij ploegen die hun doel behaald hebben. Het ballonnetje loopt langzaam leeg." Het promotiefeest was intens. "In de aanloop naar de wedstrijd hoorden we al dat alles was geregeld. En hoe. We zijn zondag gehuldigd op het grote plein in het centrum en het was opnieuw groot feest. Ruim vijftigduizend mensen waren op de been, een bizar aantal natuurlijk", vervolgt Spierings.