Nieuws

Letsch ontkent gesprekken met Standard Luik: 'Heb het gelezen en gehoord'

Letsch ontkent gesprekken met Standard Luik: 'Heb het gelezen en gehoord'

12-05-2022 13:20 Laatste update: 13:21

Vitesse-trainer Thomas Letsch ontkent dat hij contact heeft gelegd met Standard Luik. Volgens Het Nieuwsblad staat de trainer hoog op het lijstje van de Belgische club en heeft Letsch wel oren naar een avontuur bij onze zuiderburen. 

"Ik heb het verhaal gelezen en gehoord", zegt Letsch tegenover De Gelderlander. "Maar ik heb geen contact met Standard." Samen met de Noor Ronny Deila van New York City FC is Letsch topkandidaat voor de klus, aldus het Belgische blad. Standard Luik is onlangs overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij 777 Partners en Letsch heeft ervaring met dat bedrijf. 

De investeringsmaatschappij is namelijk ook eigenaar van Genoa, waar Johannes Spors in de winter toetrad als technisch directeur. De Duitser verliet Vitesse om in Italië aan de slag te kunnen. "Ik heb geen contact met 777 Partners", bevestigt Letsch echter. "Met Johannes Spors heb ik vier weken geleden gesproken. Dat was de laatste keer. Maar dat was een normaal gesprek. Niet over Standard."

Letsch loopt volgend jaar uit zijn contract bij Vitesse. Wat de Duitse trainer wél gaat doen, is nog niet bekend. "Wat betreft het trainerschap: er zijn in het voetbal altijd geruchten", meent de trainer. "Die komen veelal uit de media. Er zijn ook altijd allerlei meningen. En de afgelopen dagen waren er vragen of ik nog wel geschikt was als trainer voor het nieuwe seizoen. Ik kan er niets mee", zegt Letsch.

De trainer sluit niet uit langer in Arnhem te blijven. "Ik ben, nu, trainer van Vitesse. Ik heb hier elke dag plezier met de groep. Ik ben met de club ook al enige tijd bezig de voorbereiding op het nieuwe seizoen uit te zetten. Ik kijk, met Vitesse, naar het volgende seizoen", sluit Letsch af.