Nieuws

Frenkie-vertrek getemperd: 'Wel contact met United, geen overeenkomst met Barça'

Frenkie-vertrek getemperd: 'Wel contact met United, geen overeenkomst met Barça'

12-05-2022 12:17 Laatste update: 12:18

Frenkie de Jong staat nog niet op het punt naar Manchester United te vertrekken. Het werd woensdag bekend dat de middenvelder van FC Barcelona onderweg was naar The Red Devils, maar die geruchten zijn inmiddels flink geblust. 

Dat laat transferexpert Fabrizio Romano weten. De Jong zou voor 70 à 80 miljoen euro onderweg zijn naar Engeland om herenigd te worden met trainer Erik ten Hag, die de komende zomer van Ajax overkomt. De overstap van De Jong zou met 95% zeker zijn, maar nu wordt die zekerheid toch ietwat teruggedrongen. Er is wel degelijk contact tussen de twee clubs, aldus Romano, maar van een overeenkomst is nog geen sprake.

De Jong beleeft een wisselvallig verblijf in Barcelona en weet niet altijd te overtuigen. De Nederlander ligt tot 2026 vast in Catalonië en Barça zou graag wat geld in het laatje willen hebben om nieuwe spelers aan te trekken. De middenvelder wil wel Champions League-voetbal spelen en dat is volgend seizoen niet aan de orde bij United: de club beleeft een dramatisch seizoen en moet nog vechten om de zesde plaats. West Ham United zit op de hielen met drie punten achterstand en een wedstrijd minder gespeeld.