Nieuws

'Viergever wil actief blijven op hoogste niveau en verlaat Duitse degradant'

'Viergever wil actief blijven op hoogste niveau en verlaat Duitse degradant'

10-05-2022 13:23 Laatste update: 13:38
2

Nick Viergever houdt het na één seizoen voor gezien bij Greuther Fürth. De verdediger, die onder meer actief was voor AZ, Ajax en PSV, wil op het hoogste niveau blijven spelen en dat kan zijn huidige club hem niet bieden. 

Dat weet Voetbal International te melden. Greuther Fürth degradeerde dit seizoen hopeloos uit de Bundesliga en moet vanaf de zomer op het tweede niveau verder. De club wilde zelf wél verder met Viergever, en was te spreken over het seizoen van de verdediger, maar dit zag de Nederlander zelf niet zitten. Hij bedankte voor het aanbod. 

Viergever debuteerde bij Sparta Rotterdam in de Eredivisie en speelde vervolgens bij AZ, Ajax en PSV, maar werd nooit landskampioen bij één van die clubs. In 2021 verliet de verdediger de Nederlandse velden om het Duitse avontuur aan te gaan bij Greuther Fürth, maar dat kent nu geen gelukkig einde. Naast Viergever zijn Jetro Willems ook actief bij de Duitse degradant. Justin Hoogma verliet in januari de club om aan de slag te gaan bij Heracles Almelo.