Nieuws

PSV reageert teleurgesteld: 'Spannende titelstrijd in de kiem gesmoord'

PSV reageert teleurgesteld: 'Spannende titelstrijd in de kiem gesmoord'

09-05-2022 18:01

John de Jong, technisch directeur van PSV, heeft gereageerd op het statement van de KNVB. De Nederlandse voetbalbond meldde maandagmiddag dat Feyenoord ten onrechte een strafschop heeft gekregen in het duel met de Eindhovenaren.

"Ook wij zijn van mening dat het geen penalty had moeten zijn en dat de VAR (Pol van Boekel, red.) had moeten ingrijpen", zegt een woordvoerder van de KNVB tegenover De Telegraaf. De desbetreffende arbiter, Serdar Gözübüyük, had de penalty in eerste instantie al niet mogen toekennen. Dit gebeurde echter wel en doordat er geen ingreep van de VAR was, bleef de strafschop staan. Hierdoor kwam Feyenoord in blessuretijd op gelijke hoogte via Cyriel Dessers: 2-2.

"Het is goed dat de KNVB beide fouten toegeeft. Hierdoor is een spannende titelstrijd in de kiem gesmoord. Wij betreuren het nog steeds dat de scheidsrechter ons na afloop van de wedstrijd geen uitleg wilde geven", reageert De Jong op het statement van de KNVB. De desbetreffende scheidsrechter, Serdar Gözübüyük, kreeg na afloop van het duel ook al het nodige commentaar van PSV-trainer Roger Schmidt en spelers Joey Veerman en Mario Götze.