Nieuws

Aangeslagen Buijs verliest vijf keer op rij: 'Ik ga die handdoek niet werpen'

Aangeslagen Buijs verliest vijf keer op rij: 'Ik ga die handdoek niet werpen'

07-05-2022 23:59

Danny Buijs verloor zaterdagavond voor de vijfde keer op rij met FC Groningen. Deze keer was Sparta Rotterdam te sterk en door de nederlaag moet Groningen zich serieus zorgen gaan maken dat het Europese play-offs zal mislopen. 

Buijs verscheen na de nederlaag duidelijk geëmotioneerd voor de camera's van ESPN. Groningen liet weinig goeds zien tegen de hekkensluiter van de Eredivisie en leken bij tijd en wijle uitgevoetbald. "Ik ga die handdoek never nooit werpen", zegt een schorre Buijs. "Ik heb vier heel mooie jaren bij deze club gehad, dus ik wilde eigenlijk door de voordeur weg. Als het seizoen nog vijf of zes weken had geduurd, had ik misschien een andere keus gemaakt."

De jonge ploeg van Buijs heeft het moeilijk na de slechte reeks. "De meeste jongens maken dit voor het eerst in hun carrière mee. Dat supporters boos zijn, dat spelers uitgefloten worden, dat het niet lukt en dat het niveau niet wordt gehaald. Die zijn ook zwaar teleurgesteld en aangeslagen, die hebben op die momenten ook steun nodig", besluit Buijs. Door de overwinning van Sparta zijn de Rotterdammers hekkensluiter af: PEC Zwolle is de nieuwe nummer laatst.