Nieuws

Blessuregolf Ajax houdt aan ondanks terugkeer kwartet: 'Verklaring niet te vinden'

Blessuregolf Ajax houdt aan ondanks terugkeer kwartet: 'Verklaring niet te vinden'

06-05-2022 14:44
1

Erik ten Hag kan zoals Ajax woensdag al aankondigde dit seizoen geen beroep meer kan doen op Antony, Perr Schuurs, Lisandro Martínez en Ryan Gravenberch. Vrijdagmiddag kwam de trainer met goed nieuws: Ajax ziet tegen AZ een viertal spelers weer terugkeren in de selectie.

Het uitvallen van het Ajax-viertal is een flinke streep door de rekening voor Ten Hag. "Desalniettemin hebben we een goede selectie en een goed elftal. Het goede nieuws is dat we spelers terug hebben als Mazraoui, Rensch, Álvarez en Berghuis", aldus de trainer op de persconferentie in aanloop naar het duel met AZ.

"Ik kan de verklaring niet vinden. Het zijn blessures die ontstaan in wedstrijden waarin het maximale wordt gevraagd en dat doen onze spelers. Topsport is bewegen op grenzen en daar ga je soms dan overheen. Vanaf Benfica zit het al tegen. Als je twee of drie blessures hebt, volgen er vaak meer."

Tegen PEC Zwolle speelde Ten Hag het door Ajax vaak verafschuwde 4-4-2-systeem. Of de trainer komende zondag ook met die opstelling start wil hij niet zeggen. "Dat zullen we zondag zien, met deze selectie hebben we mogelijkheden. We zijn flexibel. Ook op dat gebied heeft Ajax zich ontwikkeld. Het hoeft allemaal niet in een keurslijf te passen. Het gaat erom dat je aanvallend, dominant en creatief speelt. Al die principes heeft Ajax omarmd, het kan in meerdere systemen."

Met nog drie duels te gaan hebben de Amsterdammers vier punten voorsprong op achtervolger PSV. Ajax speelt nog tegen AZ, sc Heerenveen en Vitesse. De Eindhovenaren treffen Feyenoord, NEC en PEC Zwolle nog. Maken de media de titelstrijd spannender dan het is? "De kranten moeten verkocht worden, hè. Ja dus."