Nieuws

Van der Vaart verbaasd over carrière Payet: 'Raar als je zijn clubs ziet'

Van der Vaart verbaasd over carrière Payet: 'Raar als je zijn clubs ziet'

05-05-2022 18:44 Laatste update: 18:48

Rafael van der Vaart kan er niet bij dat Dimitri Payet nooit de absolute top heeft gehaald in het voetbal. De sterspeler van Olympique Marseille staat donderdagavond tegenover Feyenoord in de halve finale van de Conference League

De inmiddels 35-jarige Payet staat aan het einde van zijn carrière en kwam onder meer uit voor LOSC Lille, West Ham United en Olympique Marseille. Van der Vaart spreekt tijdens de uitzending van Rondo zijn verbazing uit dat er geen topclub in het lijstje van Payet staat. "Hoe is het nou in hemelsnaam mogelijk dat hij nooit bij de allergrootste clubs heeft gespeeld?", vraagt de voormalig international zich hardop af.

Van der Vaart denkt dat de houding van Payet daar parten heeft gespeeld. "Hij is waarschijnlijk eigenwijs en een beetje lastig", zegt Van der Vaart over de speler die erom bekend staat minstens één wereldgoal per seizoen te maken. "Dan beginnen ze er vaak niet aan, maar ik zou dat juist als uitdaging zien. Als je zo kunt voetballen, dan vind ik het raar als je zijn clubs ziet", sluit de oud-voetballer af. De Fransman deed zijn reputatie in april eer aan door waanzinnig binnen te schieten tegen PAOK Saloniki.