Nieuws

Twee PSV'ers van de buitencategorie: 'Ik zou hem met de kruiwagen nog wegbrengen'

Twee PSV'ers van de buitencategorie: 'Ik zou hem met de kruiwagen nog wegbrengen'

02-05-2022 14:07 Laatste update: 15:09

Als het aan Aad de Mos ligt blijft Cody Gakpo minimaal nog een jaar actief voor PSV. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft de analist aan dat de aanvaller het extra jaar nodig heeft om 'een sprong' te kunnen maken. Daarnaast denkt de voormalig trainer dat Ibrahim Sangaré een flink bedrag gaat opleveren.

Gakpo verlengde onlangs nog zijn contract bij PSV om de club van een hogere transfersom te verzekeren. Toch is een langer verblijf niet bij voorbaat uitgesloten. "Het ligt eraan wat hij zelf wil", zegt de Mos tegen het ED. "Hij kan kiezen uit verschillende mogelijkheden." Naar verluidt zijn diverse topclubs in Gakpo geïnteresseerd en hangt er een prijskaartje van veertig miljoen euro om zijn nek.

Toch denkt De Mos dat Gakpo er goed aan doet om de verleiding van 'vele miljoenen' te weerstaan. "Als ik zijn adviseur zou zijn, zou ik tegen hem zeggen dat hij het beste nog een jaar kan blijven", vervolgt De Stalen Snor. "Dan kan hij het WK meepakken en dan is het in de zomer interessant voor club en speler om een transfer te maken. Hij kan zeker nog een sprong maken."

In de zomer worden de nodige uitgaande transfers verwacht in Eindhoven. "Het is goed als je op het bord een nieuwe selectie gaat maken", zegt De Mos. "Je hebt twee spelers van de buitencategorie. Sangaré is het koningsstuk. Als ik in de top van Engeland of Spanje zou werken zou ik hem met de kruiwagen ophalen, zo goed is hij."

"Ook in de kleine wedstrijden zie je vaak de tekortkomingen van spelers die gaan overdrijven, bijvoorbeeld Veerman", oordeelt hij hard over de middenvelder uit Volendam. Als Gakpo en Sangaré daadwerkelijk vertrekken, doet technisch directeur Marcel Brands er volgens De Mos verstandig aan om te investeren in 'spelers van de buitencategorie in de as'.