Nieuws

Heerenveen-held: 'Eerste moment hopelijk vergeten, tweede moet blijven hangen'

Heerenveen-held: 'Eerste moment hopelijk vergeten, tweede moet blijven hangen'

02-05-2022 08:04 Laatste update: 08:10

De ruim zes minuten durende blessuretijd van de Friese Derby tussen SC Heerenveen en Cambuur Leeuwarden waren knotsgek (3-3). Waar Mitchel Paulissen de Leeuwarders in de 94e minuut nog op voorsprong zette, was het Joost van Aken die stand in de laatste seconden weer gelijktrok.

Waar Van Aken de Heerenveen-aanhang in de extremis liet juichen, deed hij deze eerder doen tieren. 'Ik hoop dat men het eerste moment gemist heeft (de veroorzaakte penalty en daaropvolgende 2-2, red.) en het tweede blijft herinneren (de 3-3, red.)', zegt Van Aken tegenover De Telegraaf.

De verdediger werd na zijn goal flink geknuffeld door zijn vriend Sydney van Hooijdonk, die eerder in de wedsrijd werd gewisseld. 'Na de goal stormde hij het veld op en zei hij nog een paar mooie dingen. Dat het me echt gegund is omdat hij weet hoe hard ik ervoor werk en dat hij als eerste naast me stond bij het juichen', glundert Van Aken, die op grappige wijze bijval krijgt van de spits uit Breda.

'Hij lag er wéér lang uit en had dan dat penaltymoment nog', zegt Van Hooijdonk over het onderonsje. 'Dan gun ik het niemand méér die 3-3 nog te maken, voor zíjn publiek. Want hij komt hier natuurlijk al vandaan en weet als geen ander hoe het voelt. Prachtig om te zien.'

Van Aken keerde na omzwervingen bij Sheffield Wednesday, VfL Osnabrück en Zulte Waregem weer terug bij Heerenveen. In zijn carrière liep hij al tegen het nodige blessureleed aan, en doet hij er alles aan om zijn lichaam zo goed mogelijk te onderhouden. 'Je doet er in ieder geval alles voor, maar ja…', besluit hij.

Waar Heerenveen aan het begin van de tweede seizoenshelft nog naar onderen moest kijken, is het nu zelfs Cambuur voorbij en liggen de play-offs om Europees voetbal nog voor het grijpen. Wel gaan de Friezen met Vitesse, Ajax en Go Ahead Eagles nog een lastig programma tegemoet.