Twente loopt duur puntenverlies op in Twentse derby tegen dapper tiental Heracles

30-04-2022 21:59 Laatste update: 22:01

FC Twente heeft zaterdagavond twee punten verspeeld op bezoek bij Heracles Almelo. De thuisploeg kwam na een kwartier met een man minder op het veld te staan, maar wist wel eerst te scoren en hield daarna de schade beperkt. Het werd 1-1 in het Erve-Asito Stadion.

FC Twente leek na een kwartier op rozen te zitten toen Anan Ouahim een directe rode kaart ontving na een harde charge op Dimitris Limnios. Aanvankelijk kreeg de Heracles-speler slechts een reprimande van scheidsrechter, maar na inmenging van de VAR toonde Sander van der Eijk alsnog de rode kaart. Ondanks de rode prent kwam Heracles verrassend op voorsprong. Noah Fadiga maakte de openingstreffer en de ruststand was dan ook 1-0.

De bezoekers gingen in de tweede helft op zoek naar de openingstreffer en hadden deze ook snel te pakken. Gijs Smal schoot binnen via een vrije trap in de 48ste minuut, waardoor Twente nog alle tijd had om de winnende treffer te maken. Twente mocht het spel gaan maken en Heracles ging massaal in de verdediging. Uiteindelijk loonde de strategie van Heracles: Twente wist het net niet meer te vinden en verspeelt daarmee twee belangrijke punten in de strijd om de derde en vierde plek.

Door het gelijke spel staat Twente slechts drie punten voor op nummer vijf AZ. De achterstand op nummer drie Feyenoord is opgelopen naar twee punten en de Rotterdammers hebben een wedstrijd minder gespeeld. Heracles haalt het maximale uit de wedstrijd, gezien het spelbeeld, en staat op de elfde plaats in de Eredivisie