Nieuws

Xavi reageert op uitspraken Koeman: Ik ga mijn mening er niet over geven

Xavi reageert op uitspraken Koeman: "Ik ga mijn mening er niet over geven"

30-04-2022 14:18 Laatste update: 14:21

Xavi Hernández heeft zich in aanloop naar het treffen tussen FC Barcelona en RCD Mallorca uitgelaten over de uitspraken van Ronald Koeman. De Barça-trainer ging daarnaast ook in op de vorm van Frenkie de Jong.

Koeman deed afgelopen week een uitspraak over het aantal punten dat Barcelona momenteel achterstaat op Real Madrid. Op het moment van zijn vetrek waren dit er acht, terwijl de Catalanen nu tegen het dubbele aankijken. Ook kon de toekomstig bondscoach geen spelers halen, terwijl de portemonnee bij Xavi wel werd getrokken.

Xavi reageerde zaterdag op de uitspraken van Koeman. "Ik ga mijn mening er niet over geven. Ik heb enorm veel respect en bewondering voor hem", aldus de huidig Barcelona-trainer. "Maar we moeten aan het hier en nu denken. Het leek erop dat we de sleutel gevonden hadden, maar opeens volgden er drie nederlagen op rij."

Frenkie de Jong is één van de spelers die deelneemt aan de Barça-malaise. De Nederlandse dribbelkoning steekt in een beduidend mindere vorm, en leek gefrustreerd na zijn wissel tegen Rayo Vallecano. "Hij moet er in elke wedstrijd staan", doelt Xavi op de Nederlander. "We hebben een goed gesprek gehad. Hij heeft uitstekende wedstrijden gespeeld, maar moet wel constant zijn. Hij is hier om het verschil te maken. Hij is een belangrijke speler voor nu én voor de toekomst."