Nieuws

'United mag 48 uur voor wedstrijd Ajax geen contact meer hebben met Ten Hag'

'United mag 48 uur voor wedstrijd Ajax geen contact meer hebben met Ten Hag'

29-04-2022 14:31 Laatste update: 18:21

Ajax heeft volgens ESPN een duidelijk signaal afgegeven aan de clubleiding van Manchester United. Erik ten Hag mag 48 uur voor wedstrijden van de Amsterdammers niet meer worden benaderd door de beleidsbepalers uit Engeland. Op die wijze willen de hoofdstedelingen ervoor zorgen dat de Oldenzaler zich volop kan richten op zijn laatste weken bij Ajax.

Inmiddels is bekend dat Ten Hag na afloop van dit seizoen de nieuwe manager bij The Mancunians wordt. Hij tekende een contract tot medio 2025 met een optie voor nog een seizoen. ESPN baseert zich bij het brengen van het nieuws op 'bronnen'.

Bij United volgt Ten Hag Ralf Rangnick op als manager. De Duitser wordt na deze jaargang bondscoach van Oostenrijk, maar blijft wel in een adviserende rol aan de Engelse grootmacht verbonden. Met Ajax is de scheidend trainer nog in de race voor één prijs: de Noord-Hollanders zijn koploper in de Eredivisie en hebben een voorsprong van vier punten op naaste achtervolger PSV. Er moeten nog vier speelrondes worden afgewerkt.