Nieuws

West Ham United-fans misdragen zich en vallen Duitse commentator aan na doelpunt

West Ham United-fans misdragen zich en vallen Duitse commentator aan na doelpunt

29-04-2022 10:09

Twee Duitse commentatoren zijn tijdens de wedstrijd tussen West Ham United en Eintracht Frankfurt (1-2) aangevallen door fans van de thuisploeg. Het incident vond plaats nadat Michail Antonio de gelijkmaker had aangetekend namens The Hammers.

Nadat Ansgar Knauff de Bundesliga-club op voorsprong had geschoten in Engeland gingen Tim Brockmeier en Philipp Hofmeister, commentatoren van ARD Radio, uit hun dak. Dat kwam hen op woede van West Ham-supporters te staan. Zij vertaalden hun ongenoegen na de 1-1 van Antonio in een aanval op het duo.

BILD weet dat de headset van Brockmeier van zijn hoofd werd gegrist en op de grond werd gesmeten. Hofmeister reageerde tijdens het verslag door te stellen dat zijn collega werd aanvallen. "We moeten even kijken waar de beveiliging is", reageerde hij onthutst.

Reactie West Ham United
In een statement heeft West Ham United aangegeven op de hoogte te zijn van de ongeregeldheden. "We zijn op de hoogte van het incident en werken aan de identificatie van de dader of daders", aldus de woordvoerder. "In overeenstemming met onze zero-tolerance-aanpak zullen de gegevens van de mensen die worden geïdentificeerd aan de politie worden doorgegeven. Zij krijgen een schorsing voor onbepaalde tijd. Er is geen plaats voor dit soort gedrag."