Nieuws

Koeman haalt zijn gram: 'Nu is de achterstand op Madrid twee keer zo groot'

Koeman haalt zijn gram: 'Nu is de achterstand op Madrid twee keer zo groot'

28-04-2022 16:55

Ronald Koeman heeft donderdag zijn gram gehaald tegenover de Spaanse pers. De voormalig trainer van FC Barcelona was in de Catalaanse stad om de Koeman Golf Cup bij te wonen en sprak daar kort met de aanwezige pers.  

Koeman kon niet aan de verwachtingen voldoen bij de Blaugranas en werd eind oktober van vorig jaar ontslagen. Barcelona stond destijds negende in de competitie. Onder het bewind van Xavi Hernández lijkt de club in betere doen en staat Barcelona op de tweede plaats. Volgens Koeman is er echter weinig veranderd sinds zijn vertrek. 

"De situatie bij Barcelona is hetzelfde als toen ik er nog was", laat Koeman optekenen door Mundo Deportivo. "Het veranderen van een trainer houdt niet altijd in dat de club er op vooruitgaat. De situatie van de club doet me pijn, maar vanaf januari (2023, red.) ben ik actief bij het Nederlands Elftal.'

Aan Xavi zal het in ieder geval niet liggen, stelt de oud-voetballer. "Ik hoop dat de club Xavi zal steunen. Ik had niet de volledige steun van de club, hij hopelijk wel. Toen ik vertrok bij Barcelona, was de achterstand op Real Madrid acht punten. Nu is het verschil bijna verdubbeld", sluit Koeman af.