Nieuws

Feyenoord-legende hoort af van bestaan Dessers: Is dat iets op Netflix?

Feyenoord-legende hoort af van bestaan Dessers: "Is dat iets op Netflix?"

27-04-2022 12:48

Feyenoord-legende Julio Ricardo Cruz is nog altijd op de hoogte van de prestaties van Feyenoord. Althans, dat dacht hij, aangezien hij geen idee heeft dat Cyriel Dessers in de spits staat bij de Rotterdammers.

Cruz maakte furore tussen 1998 en 2000 bij Feyenoord en kijkt terug op een mooie periode in Rotterdam. Momenteel woont 'De Tuinman' in Buenos Aires, maar houdt hij de resultaten van de club nauwlettend in de gaten. "Ja, ik check sowieso altijd de resultaten van Feyenoord, maar ik kan hier ook de wedstrijden zien of anders samenvattingen", wordt hij geciteerd door Voetbal International. "Ook van Europese wedstrijden. Ik vind het heel knap hoe ze het dit seizoen doen in Europa. Ik hoop natuurlijk dat ze via Marseille de finale van de Conference League."

De voormalig centrumspits krijgt de vraag voorgeschoteld over de huidige aanvalsleider van Feyenoord. Of hij fan van Dessers is? "Van?", vraagt Cruz zich af. "Is dat iets op Netflix?", waarop hij hoort dat de Belg de nummer negen van Feyenoord is. "Oh haha. Sorry, ik wist niet dat je hem bedoelde. Ik ken bij Feyenoord wel Marcos Senesi en Luis Sinisterra, maar verder moet je me niet overhoren, haha. Maar Dessers ja, het is heel knap dat hij zoveel scoort in Europa. Ik zal zijn naam nu niet meer zo snel vergeten, haha", besluit Cruz.

Cruz moet goede herinneringen hebben aan Feyenoord-Marseille in De Kuip. De Argentijn wist in de Champions League al eens te scoren voor de Rotterdammers tegen de Fransen, twee keer zelfs. In 1999 boekte de Rotterdammers een 3-0 overwinning op de club uit de andere havenstad.