Nieuws

Jordi Cruijff over vader: 'Oude mensen komen met tranen in de ogen naar me toe'

Jordi Cruijff over vader: 'Oude mensen komen met tranen in de ogen naar me toe'

25-04-2022 07:23

Johan Cruijff zou deze woensdag 75 jaar zijn geworden. Ondanks dat de beste Nederlandse voetballer al zes jaar overleden is, leeft hij dankzij zijn imponeerde voetbalkwaliteiten en persoonlijkheid nog altijd door in de gedachten van fans. Zijn zoon Jordi Cruijff bespreekt met de NOS diens nalatenschap.

"Weinig mensen hebben dat, denk ik. En dat maak ik als zijn zoon dus mee. Er komen nog dagelijks mensen naar mij toe", vertelt Jordi aan de staatsomroep. "Het is mooi om te horen wat Johan Cruijff voor hen betekend heeft. En voor iedereen is dat een beetje anders."

Na zijn carrière als profvoetballer werd de iconische nummer veertien onder meer trainer, analist en richtte hij de Johan Cruijff Foundation op. De mensen die de tweebenige aanvallende middenvelder hebben zien spelen, koesteren de warmste herinneringen volgens Jordi. "Die mensen zijn vaak emotioneler. Met name als het Catalanen zijn, omdat hij toch in een moeilijke periode bij Barcelona kwam."

Jordi is maar wat trots op de prestaties van zijn vader. "Van de oudere generatie komen er weleens mensen met tranen naar mij. Dat maakt echt veel indruk op mij. Als ik bedenk hoe speciaal hij was in het leven van veel mensen, voel ik alleen maar trots. Ja, dat vind ik geweldig", besluit hij.