Nieuws

Roep om nieuwe strafschopnemer bij Ajax: 'Ik heb het idee dat Tadic te trots is'

Roep om nieuwe strafschopnemer bij Ajax: 'Ik heb het idee dat Tadic te trots is'

24 april - 11:31 Laatste update: 13:02
0

Dusan Tadic wist in het duel met NEC weer niet raak te schieten vanaf elf meter. De aanvoerder van Ajax miste drie van zijn laatste zes strafschoppen en dus wordt er geroepen om een nieuwe penaltynemer.

Marciano Vink denkt niet dat Tadic de volgende penalty aan een teamgenoot overlaat, vertelt de analist bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Ik heb het idee dat Tadic te trots is om dat te zeggen, omdat hij de leider is, maar ook dit is leiderschap. Het is een totaal andere aanloop dan hij normaal doet. Normaal gesproken doet hij twee passen, maar nu een huppeltje. Dat geeft aan dat hij totaal niet zeker is van zichzelf. Dan ga je andere dingen doen. Misschien is het tijd om een ander te laten nemen."

Ook de aanwezige Dick Lukkien pleit voor een nieuwe strafschopnemer. "Ik vind het goed van Dusan dat hij altijd verantwoordelijkheidsgevoel heeft, maar als je er drie mist komt er misschien een moment dat een ander het kan doen. Dat moeten ze samen met Ten Hag bepalen. Als de nummer één zich niet heel lekker voelt, komt er misschien iemand anders."

Ajax heeft met Sébastien Haller nog een specialist in huis. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie