Nieuws

Romano: 'Rüdiger hakt knoop door en vertrekt transfervrij bij Chelsea'

Romano: 'Rüdiger hakt knoop door en vertrekt transfervrij bij Chelsea'

23-04-2022 14:26 Laatste update: 14:29

Chelsea moet het vanaf volgend seizoen stellen zonder Antonio Rüdiger, weet tranfserexpert Fabrizio Romano. De centrale verdediger loopt aankomende zomer uit zijn contract, en is definitief niet van plan deze te gaan verlengen.

Er liggen verschillende redenen ten grondslag aan het uitblijven van een verlenging van Rüdiger. De Duitse mandekker heeft er geen trek in om nog twee maanden te wachten op nieuwe Chelsea-eigenaren, die moeten komen voordat er een nieuw aanbod kan worden gedaan.

Daarnaast gaf Rüdiger al meerdere malen aan open te staan voor een nieuwe uitdaging. Die uitdaging zou hij wel eens kunnen vinden bij Real Madrid. De Koninklijke zouden ver willen gaan voor de verdediger, en zouden dicht bij een akkoord zijn om hem transfervrij over te nemen.

Rüdiger kwam in de zomer van 2017 over van AS Roma, en kwam maar moeilijk op gang in Londen. Sinds de komst van Thomas Tuchel is de verdediger niet meer weg te denken uit de basis van de Londenaren, en heeft hij zich ontwikkeld tot één van de beste verdedigers uit de Premier Leauge.