Nieuws

Geëmotioneerde Bosz neemt veel van Cruijff over: 'Het is tijdloos, zo bijzonder'

Geëmotioneerde Bosz neemt veel van Cruijff over: 'Het is tijdloos, zo bijzonder'

22-04-2022 21:12

Peter Bosz maakt nog altijd vaak gebruik van de lessen die hij van Johan Cruijff leerde. De trainer van Olympique Lyonnais werkte samen met zijn zoon Jordi en kwam daardoor veel in aanraking met de eeuwige nummer veertien. 

Op 25 april zou Cruijff 75 jaar zijn geworden en op die reden blikt de NOS met meerdere mensen terug op de impact van Cruijff. Eén van die mensen is Bosz. "Ik neem zo veel van hem mee", vertelt de trainer uit Apeldoorn. "Dat is misschien heel gek, maar ik kom uit de generatie die hem nog heeft zien voetballen en ik ben zeker van de generatie die hem in zijn begintijd als trainer van Ajax nog meemaakte."

"Het is tijdloos, dat is zo bijzonder aan hem", vervolgt de trainer. "Je hebt een aantal trainers die iets in het voetbal brachten wat toen raak was, maar wat deze man in het voetbal bracht is nog steeds raak. Dat is zo bijzonder aan hem", besluit Bosz. De trainer van Olympique Lyon staat in de belangstelling van Ajax. Wat Bosz de komende zomer gaat doen, is nog niet bekend.