Nieuws

De Boer gelooft in Engels avontuur Ten Hag: 'Ik denk dat hij die druk aankan'

De Boer gelooft in Engels avontuur Ten Hag: 'Ik denk dat hij die druk aankan'

22-04-2022 20:10

Ronald de Boer denkt dat Erik ten Hag een goede kans maakt als manager van Manchester United. De oud-voetballer denkt wel dat het erg zal afhangen van de middelen die de Nederlander tot zijn beschikking zal krijgen bij the Red Devils

De Boer spreekt met BBC Radio 5 over de aanstelling van Ten Hag en krijgt de vraag of zijn landgenoot het gaat redden in Engeland. "We moeten het gaan zien. Ik kan wel zeggen: hij is koppig en weet wat hij wil, dus hij behandelt iedereen hetzelfde. Maar hij kan verschillende beslissingen maken en dat zal tot discussies leiden. Of hij die druk aankan, moet blijken, maar aanvankelijk denk ik van wel."

Vervolgens krijgt de oud-verdediger de vraag hoe snel Ten Hag alles op de rails kan krijgen bij United. "Het ligt er vooral aan hoe veel de leiding achter hem staat. Als ik elke speler kan aantrekken die ik wil, kan ik ook een manager zijn, maar ik denk niet dat dat gebeurt bij United. Hij zal vooral kijken naar wat er ontbreekt, maar hij moet de steun van het bestuur krijgen, dat is het belangrijkst."