Nieuws

Lukkien: 'Dat vind ik een prachtige club en ik denk dat die ook bij me past'

Lukkien: 'Dat vind ik een prachtige club en ik denk dat die ook bij me past'

19-04-2022 12:24 Laatste update: 12:29

FC Emmen leverde afgelopen vrijdag een prestatie van formaat door zich een jaar na degredatie terug te vechten naar het hoogste niveau. De ploeg van Dick Lukkien is vanaf volgend seizoen weer te bewonderen in de Eredivisie, maar mogelijk zonder hem aan het roer. De trainer zou in de belangstelling staan van verschillende Eredivisieclubs.

Heracles Almelo en Go Ahead Eagles, die hun trainers beide naar het noorden van het land zien vertrekken (FC Groningen en SC Heerenveen red.), zouden er wel oren naar hebben om Lukkien vanaf volgend seizoen als eindverantwoordelijke aan te stellen. De Emmen-trainer laat zich hier niet over uit. “Daar zeg ik niets meer over, heb ik me voorgenomen”, zo zegt hij in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

Lukkien heeft nog een één-jarig contract bij Emmen, en hoeft nog niet zo nodig weg. “Mijn contract loopt nog een jaar door. In het voetbal weet je het natuurlijk nooit, er kan altijd een fantastische club komen die een afkoopsom wil betalen. Maar op dit moment speelt er niets. En ik vind het bepaald geen straf om hier te werken”, aldus de trainer. 

Naast bovengenoemde Eredivisieclubs zou ook FC Twente interesse hebben in de diensten van Lukkien. Niet voor het komend seizoen, maar in de zomer van 2023 als opvolger van de goed presterende Ron Jans. “Dat vind ik wel een prachtige club. Ik denk ook dat die club bij mij past”, geeft Lukkien toe.

Het is niet de eerste keer dat Lukkien in verband wordt gebracht met een trainerschap bij FC Twente. Twee jaar geleden werd hij ook gelinkt aan een overstap naar de club uit Enschede. "Maar dat is nooit concreet geworden", besluit de oefenmeester.