Breaking news

Burnley grijpt in en ontslaat de langstzittende manager in Premier League

Burnley grijpt in en ontslaat de langstzittende manager in Premier League

15-04-2022 11:53

Sean Dyche is na tien jaar ontslagen bij Burnley. De Engelse oefenmeester was de langstzittende manager in de Premier League.

Burnley staat momenteel achttiende op de ranglijst met vier punten achterstand op een veilige plek. De club besloot in te grijpen en zet Dyche op straat. De Engelsman wist op Turf Moor mooie resultaten te behalen. Zo promoveerde hij twee keer met de club en wist hij zelfs Europees voetbal te halen.

Voorzitter Alan Pace reageert op de clubsite op het ontslag. "Ten eerste willen we onze oprechte dank tonen aan Sean en zijn staf voor hun prestaties bij de club in het afgelopen decennium. Hij werd gerespecteerd door spelers, staf, supporters en de voetbalgemeenschap. De resultaten van dit seizoen waren echter teleurstellend en hoewel dit een ongelooflijk moeilijke beslissing was, vinden we dat er nog acht cruciale wedstrijden van het seizoen zijn, dat er een verandering nodig is om de ploeg de best mogelijke kans te geven om in de Premier League te blijven", aldus Pace.