Nieuws

'Barça lukt het maar niet om van Pjanic af te komen, kostenpost is gigantisch'

'Barça lukt het maar niet om van Pjanic af te komen, kostenpost is gigantisch'

12-04-2022 14:37 Laatste update: 14:39

Miralem Pjanic komt dit seizoen uit voor Besiktas, die hem huren van FC Barcelona. Naar verluidt willen de Turken niet door met hem, waardoor een terugkeer naar Catalonië het meest voor de hand ligt. Het enorme salaris dat hij opstrijkt, is voor de Blaugranas een hoofdpijndossier.

Volgens de Spaanse krant Marca is FC Barcelona Pjanic liever kwijt dan rijk. Zo hoopten de Spanjaarden hem te lozen bij Besiktas, maar die club heeft al aangegeven geen prijs te stellen op een langer verblijf van hem. Tot dusver kwam de international tot 24 wedstrijden voor de topclub, waarin hij het net nog niet wist te vinden.

Voor een bedrag van dertig miljoen euro per jaar (!) zou Pjanic bij Barcelona in de boeken staan. Die som is gebaseerd op de afschrijving op de speler en het salaris dat hij de opkrabbelende grootmacht kost. In 2020 verliet Pjanic Juventus voor een avontuur in Spanje, waar Arthur Melo de omgekeerde weg bewandelde.

In zijn eerste seizoen wist hij maar weinig indruk te maken en daarnaast onderhield hij met zijn toenmalige hoofdtrainer Ronald Koeman een uiterst koele relatie. Marca weet dat ook Xavi Hernández geen toekomst ziet in de technisch begaafde middenvelder bij Barcelona.