Nieuws

Iemand maakt een grapje over Oranje en dan wordt het meteen heel groot gemaakt

"Iemand maakt een grapje over Oranje en dan wordt het meteen heel groot gemaakt"

12-04-2022 14:12

De mogelijkheid om in de toekomst voor het Nederlands elftal uit te komen is afgeschoten door Lars Unnerstall zelf. De FC Twente-doelman doormaakt een indrukwekkend seizoen met de Tukkers, waardoor de roep ontstond de geboren Duitser tot Nederlander te naturaliseren.

Een simpele reden waarom een eventueel interlandloopbaan voor Oranje niet voor de hand ligt, is dat je woonachtig moet zien in Nederland. "Dat gaat sowieso niet werken, want volgens mij moet je dan vijf jaar in Nederland wonen", vertelt Unnerstall bij VoetbalTijd. Aangezien de goalie nog altijd in Duitsland woont, is de optie bij voorbaat niet mogelijk.

Volgens hem moet er niet te zwaar worden getild aan de geruchten over zijn eventuele interlandcarrière. "Het is een beetje een momentopname. Je keept een keer een goede wedstrijd en dan is iedereen heel positief. Iemand maakt een grapje over Oranje en dan wordt het meteen heel groot gemaakt", vertelt hij.

De 31-jarige keeper ziet het ook niet meer gebeuren dat hij wordt opgeroepen voor het Duitse nationale elftal. "Je hebt nog wel wat meer goede keepers. Ik denk aan Neuer, Ter Stegen, Baumann… Nee, ik kan wel goed inschatten waar ik sta en er moet heel veel gebeuren voordat ik in het Duitse team sta. Ik denk dat ik onder de top-tien sta", aldus de openhartige Unnerstall.