Nieuws

PEC-spits kende moeilijke periode: Misschien was ik er te veel op gefocust

PEC-spits kende moeilijke periode: "Misschien was ik er te veel op gefocust"

11-04-2022 15:20 Laatste update: 15:35

Gervane Kastaneer is maar wat blij na zijn goal tegen AZ afgelopen zondag. De PEC-aanvaller stond bijna drie jaar droog en had het moeilijk met zijn gebrek aan goals.

"Misschien was ik er te veel op gefocust", aldus Kastaneer tegenover Voetbal International na zijn eerste goal sinds 17 augustus 2019. De aanvaller scoorde die dag voor Coventry City en vond sindsdien het net niet meer. "In het begin dacht ik nog: het komt wel, het komt wel. Maar op een gegeven moment stapelt het op: pech, pech, buitenspel, nét niet, nét niet, dan begint het toch wel aan je te knagen. Wat is dit? Wat gebeurt er? Dat ga je er echt op focussen, ik denk dat dat het is."

Kastaneer merkte dat het onbewust een issue werd voor hem in zijn spel. De aanvaller maakte 'rare keuzes' voor de goal. "Dat heb ik de laatste tijd wat meer kunnen loslaten. Dat gaat steeds beter, ook op de trainingen vliegen ze er steeds vaker in. Dan is het gewoon geduld hebben. Ik heb héél lang geduld gehad, dat is niet altijd makkelijk. Het was een moeilijk jaar voor mij op het gebied van scoren. Maar die goal is eindelijk gekomen."

De international van Curaçao heeft er alle vertrouwen in dat PEC in de Eredivisie blijft. Mede dankzij het doelpunt van Kastaneer wonnen De Blauwvingers met 2-1 van AZ en kropen ze uit de directe degradatiezone. "Deze punten zijn heel lekker. Ik denk dat op een heel goede weg zijn en ik denk dat we het uiteindelijk nog gaan redden om in de Eredivisie te blijven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!