Nieuws

Schreuder ziet keuzes goed uitpakken: 'Kans dat we het redden is weer wat groter'

Schreuder ziet keuzes goed uitpakken: 'Kans dat we het redden is weer wat groter'

11-04-2022 10:17 Laatste update: 11:31

PEC Zwolle won zondagavond verassend thuis tegen AZ (2-1). Trainer Dick Schreuder is blij dat zijn omzettingen goed uitpakten en weet dat er nog steeds werk aan de winkel is.

PEC verloor de laatste drie Eredivisiewedstrijden op rij. Tegen AZ pakten De Blauwvingers eindelijk weer eens de drie punte. "Tegen Feyenoord was het resultaat weliswaar minder, maar weggespeeld waren we niet", laat Schreuder optekenen door De Stentor. "Zoals we een week later tegen FC Twente ook kans hadden."

Schreuder zorgde voor een aantal verrassingen in zijn opstelling. Wingback Mees de Wit begon als een van de drie centrale verdedigers en Gervane Kastaneer begon in de basis. Dat wierp zijn vruchten af. De aanvaller scoorde prompt zijn eerste goal in 2,5 jaar. "Je merkte aan alles dat hij daarmee bezig was. Daarom ben ik ook heel blij voor hem. Ook omdat hij altijd heel positief is gebleven."

Door de zege is PEC nu hekkensluiter-af en staat het op de zestiende plaats met evenveel punten als het Fortuna Sittard, dat op de veilige vijftiende plaats staat. Fortuna heeft een wedstrijd minder gespeeld. "De kans dat we het redden is hierdoor weer wat groter geworden. Maar we zijn er natuurlijk nog niet", aldus Schreuder.

"Maar we zijn nog in de race. En ja, dat is geweldig, zeker als je ziet waar we vandaan komen. Ik zei niet voor niets: als we tot de laatste speeldag nog meedoen, dan hebben we het gewoon heel goed gedaan", concludeert de broer van Club Brugge-trainer Alfred Schreuder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!